Miért ilyen „olcsó” a szolgáltatás?

Amikor valaki egy új szolgáltatással jön ki a piacra, akkor a közvélemény köszöni nem kéri ha drága (bőven elég feldolgozni az újdonság élményét és kellemetlenségeit), és köszöni elkezd aggódni, ha olcsó. Most sincs ez másképpen. Arról nem is beszélve, mi számít olcsónak!

A konkurenciához nehéz publikusan mérni az árazást olyan esetben, amikor kevés kivételt leszámítva sem a szolgáltatások árai sem maguk a csomagok szolgáltatás tartalmai nem láthatóak- egyedi ajánlatok keretein belül kérhetőek el.

Az OfficeProtector szolgáltatás alapdíja a feltüntetett tájékoztatás szerint is rendelkezésre állási díj, mert tartalmazza a szerződött visszaélés-bejelentő rendszer használatának biztosítását, a 3 felsorolt tájékoztató dokumentumot, és bejelentés esetén a kivizsgálást- ami külön díjazással kerül már felszámításra. Ha a hasonlítgatást vesszük alapul, a magasabb díjas csomagok máshol már díjmentesen tartalmazzák a kivizsgálási díjakat. Érdemes mérlegelni a céges tapasztalatokat alapul véve- milyen típusú szolgáltatásra is van szüksége az irodánknak. Majd ez alapján választani szolgáltatót.

A feltüntetett kedvezmények pedig egyedi megállapodások következtében érhetőek el- nem félrevezetés- hanem pontosan a nevében is szereplő kedvezmény nyújtása érdekében- valamilyen kapcsolati viszony, vagy tagság keretében elérhetően.

Hogyan kerül árazásra a gyakorlatban a kivizsgálás?

Ezzel kapcsolatosan sok kérdés érkezett, illetve az ÁSZF nem került áttekintésre, így külön feltüntetésre került a díjcsomagnál, illetve itt is említésre kerül.

Mivel bejelentéskor előre nem lehet kiszámítani, hogy mi lesz a kimenetele és a vizsgálat, így az alábbiak szerint kerül megállapításra:

1., A bejelentés beküldésre és beazonosításra kerül (mely szervezethez tartozik). Első eset lehet az alábbi kimenetel:

A törvény 22. § (6) bekezdése mérlegelési lehetőséget biztosít a bejelentés kivizsgálására. Eszerint a bejelentés kivizsgálása mellőzhető, ha a bejelentő nem azonosítható (azaz anonim bejelentések esetén), ha a bejelentő nem jogosult bejelentést tenni, ha a bejelentés ugyanazon bejelentő által tett ismételt, a korábbi bejelentéssel azonos tartalmú bejelentés, vagy ha a közérdek vagy a nyomós magánérdek sérelme a bejelentésben érintett személy jogainak a bejelentés kivizsgálásából eredő korlátozásával nem állna arányban. Az ilyen kivizsgálásokra vonatkozik.

Nevezhetjük-minden megkezdett adatlap vizsgálati díjának, vagy minden kiértékelt- de kivizsgálást nem igényló bejelentés díjának.

Ez esetben a Mellőzött kivizsgálás díja kerül kiszámlázásra.

2., A bejelentés beküldésre és beazonosításra kerül (mely szervezethez tartozik). Második esetben tényleges kivizsgálás szükséges, akár helyszíni jelenléttel.

Ez esetben a kivizsgálást követően az alábbi díjak kerülnek elszámolásra:

garantált bérminimum 10%-a/óra (minden megkezdett óra számít, szigorúan naplózott formában). ZERO díjcsomag esetében ez: cég/100 főnként (foglalkoztatotti létszám) ez az óradíj duplázódik. Ezért ajánlott a ZERO csomag a kisebb létszámú szervezetek részére, míg a nagyobb létszámmal rendelkezőek részére a BASIC csomag.

Hol lehet az aktuális jogszabályoknak utána nézni?

Ide belinkelem honnan lehet hivatalosan tájékozódni, ha valaki jogforrást keres.

Hatályos törvény

A törvény indoklása

Whistleblowing irányelv: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2019/1937 IRÁNYELVE (2019. október 23.) az uniós jog megsértését bejelentő személyek védelméről

Magyarországon a hatályos törvényt szükséges elsődlegesen alapul venni.

Ha bármikor le szeretném mondani a megrendelt visszaélés-bejelentési rendszer szolgáltatásomat, hogyan tehetem meg?

A szolgáltatás és az elszámolás naptári éves időszakra vonatkozik és automatikusan megújul következő évre. Erről mindig értesítés kerül kiküldésre. Lemondható arra válaszként is, valamint bármikor emailen az info@officeprotector.hu email címen. 

Itt felhívom a figyelmet, hogy az ÁSZF szerinti nincs lehetőség időarányos számlázásra. Ennek tudatában érdemes megtenni a lemondást. Illetve adott esetben bizonyos kedvezmények kiszámlázásra kerülhetnek egy éven belüli szerződés felmondás esetén. 

Illetve, ha tovább is fennáll a kötelezettség a törvénnyel kapcsolatosan, akkor annak teljesítéséről érdemes időben gondoskodni.

Külföldi partnereimet is szükséges tájékoztatni a bejelentési „lehetőségről”? Amennyibe igen, ők hol és hogyan tehetik meg adott esetben ezt?

Igen, javasolt. A törvény nem korlátozza a szerződött partnereket és a munkavállalókat, hogy „magyar”, így ők is beletartoznak abba a körbe, akik jogosultak bejelentést tenni.

A bejelentő oldalon van angol nyelvű bejelentési felület, angol tájékoztatásokkal és kérdésekkel. Mivel az „internet nyelve” angol, így ők itt és ilyen formában tehetik meg a bejelentésüket.